a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η απάντηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου, σε δηλώσεις του Δήμαρχου Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη…

Σε επανειλημμένες δηλώσεις του -προεκλογικές και όχι μόνο- ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ισχυρίζεται ότι δήθεν ο υποφαινόμενος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου, εκλεγμένος μάλιστα με τον συνδυασμό του, «δεν απαίτησα απολύτως τίποτα από τον Δήμο Αμυνταίου και ότι για όλα φταίω εγώ»!
 

  Οι δημόσιες αυτές δηλώσεις του απερχόμενου πλέον Δημάρχου αναποδογυρίζουν την αλήθεια, είναι ασύστατες, ψευδείς και παραπλανητικές. Συγκρούονται κατάφωρα με την πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι Δημότες Νυμφαίου και εξαιτίας του υφίστανται καθημερινά  οι  κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του χωριού.
Η αμάχητη αλήθεια είναι ότι:
1. Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, αμέσως μετά την εκλογή του χάρις στο Νυμφαίο, ξέχασε και παραβίασε όλες τις ρητές δεσμεύσεις του που προεκλογικά είχε αναλάβει απέναντι στο Νυμφαίο και που ο ίδιος έχει δημοσιεύσει πολλές φορές. Τα έντυπά του αυτά υπάρχουν.
2. Μόλις ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης εξελέγη Δήμαρχος, με δική του ευθύνη ο Δήμος Αμυνταίου εγκατέλειψε πλήρως  και απαξίωσε την ιστορική έδρα του που ο ίδιος ο δράστης Δήμαρχος χαρακτήριζε χωρίς ντροπή ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αμυνταίου και όλης της ευρύτερης περιοχής.
  Οι δημόσιες δηλώσεις του υπάρχουν. Τα καταστροφικά έργα του, επίσης.
  Έκλεισε το Μουσείο, το κοινοτικό ξενοδοχείο «Νέβεσκα», τον σταύλο αλόγων ιππασίας και περιπάτου, το Πάρκο Άγριας Φύσης και θέσεις εργασίας των κατοίκων Νυμφαίου. Επί ένα και πλέον έτος άφησε ακάλυπτο τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης και έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των Νυμφαιωτών στον Κάτω Μαχαλά που επίμονα τον καλούσαν σε βοήθεια.   
3. Τα παραπάνω και τις εξ αιτίας του ανοικτές πληγές του Νυμφαίου ανέφερα διαδοχικά εγγράφως αλλά ματαίως στον απερχόμενο Δήμαρχο και στους αρμοδίους Αντιδημάρχους του από την αρχή της θητείας μου μέχρι και σήμερα ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου με αλλεπάλληλες  επιστολές, με πολλά δημόσια  έγγραφα, με  αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, με τεχνικά προγράμματα, με προσωπικές παραστάσεις και   συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
  Ενώπιόν του έθεσα και θα θέτω έως το τέλος της θητείας μου όλα τα έργα ζωτικής σημασίας κατά απόλυτη προτεραιότητα που θα έπρεπε να εκτελεστούν και δεν εκτελέστηκαν, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και εν γένει την όλη λειτουργία της Δημοτικής Ενότητας Νυμφαίου (τουριστικές υποδομές, αποχιονισμός, καθαριότητα, συντηρήσεις λιθόστρωτων δρόμων, πλατειών, μνημείων, παραδοσιακών κρηνών, παιδικής χαράς, ύδρευσης, αποχέτευσης, εξωτερικού φωτισμού κ.λ.π.).
  Όλα τα δημόσια έγγραφα διαμαρτυρίας και εκκλήσεων της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου προς τον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμαρχο είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
  Αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια και αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο του Συνδέσμου των Απανταχού Νυμφαιωτών στο facebook. https://www.facebook.com/groups/243163792427923/
4. Μόνον όταν ήλθε η ώρα να απολογηθεί και να κριθεί στις εκλογές, ο απερχόμενος Δήμαρχος «θυμήθηκε» ξαφνικά το Νυμφαίο και εκτέλεσε ορισμένα μικρά έργα συντήρησης.
 Miracolo! Miracolo!
5. Κανένας Δήμαρχος Αμυνταίου δεν κάνει χάρη στο Νυμφαίο ούτε μπορεί να κάνει ούτε την θέλουμε. Το νόμιμο καθήκον του οφείλει να κάνει. Και ο απερχόμενος δεν το έκανε.
6. Η Κοινότητα Νυμφαίου, πριν δολοφονηθεί, είχε απόλυτη αυτάρκεια, αναβίωσε και ανέδειξε τον ιστορικό οικισμό σε ζωντανή κιβωτό της εθνικής κληρονομιάς μας και ευρωπαϊκό πρότυπο ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στη Φύση. Μετά τον μοιραίο «Καλλικράτη», προσφέρει κάθε χρόνο στον Δήμο Αμυνταίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος δεν επέστρεψε πεντάρα. Πήρε,  επίσης,  από το Νυμφαίο έναν στόλο ειδικών μηχανημάτων και δεν άφησε ούτε ένα.
Λοιπόν, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Νυμφαίο 5 Μαΐου 2014

Ιωάννης Δ. Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου.