a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ





 

Δήμος Αμυνταίου
Γρ.Δημάρχου





ΘΕΜΑ:  Σύσκεψη Θεσμικών και Τοπικών Φορέων για τον Τομέα Υγείας

Ο δήμος Αμυνταίου διοργάνωσε σύσκεψη, την 24 Απρ. 2015, σχετικά με τον τομέα υγείας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας της ΠΕ Φλώρινας και Πρόεδρος Φαρμακοποιών Νομού Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γεώργιος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φλώρινας κα Κετζετζή Παρασκευή, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου κος Ρακόπουλος Άγγελος, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση καθώς και γιατροί που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινότητες του δήμου Αμυνταίου.
Μετά την εισήγηση του δημάρχου Αμυνταίου κου Θεοδωρίδη Κωνσταντίνου ακολούθησε συζήτηση και από τα θέματα που αναπτύχθηκαν διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων:
Η καλή συνεργασία του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου με το Νοσοκομείο Φλώρινας, παρά το ότι πλέον δεν υπάγεται απευθείας σ’ αυτό.
Η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.
Η ανάγκη στελέχωσης του ΚΑΦΚΑ με γιατρούς ειδικότητας φυσιάτρου, ορθοπεδικού, ψυχολόγου και κοινωνιολόγου, παρότι μερικώς υποστηρίζεται από το προσωπικό του νοσοκομείου Φλώρινας, στο οποίο υπάγεται και διοικητικά.
Η επαρκής υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων με μόνιμους αγροτικούς γιατρούς, πλην της κοινότητας Βαρικού που καλύπτεται προσωρινά από το γιατρό του Λεχόβου και του Νυμφαίου.
Η καλή συνεργασία του δήμου Αμυνταίου με τους γιατρούς και η μεγάλη διάθεση για τη συνέχιση της.
Η ανάγκη ανάδειξης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ως περιφερειακού νοσοκομείου.
            Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση όλων ότι η υγεία των δημοτών αποτελεί βασική προτεραιότητα και στόχο και ότι θα επιδιωχθεί πάση θυσία η κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό και η στελέχωση των κενών θέσεων ιατρικού  και παραϊατρικού προσωπικού.
                                                                                                Αμύνταιο 05 Μαϊ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου.