a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας για την επιβολή μέτρων αντιμετώπισης της αυξητικής τάσης της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας για την επιβολή μέτρων αντιμετώπισης της αυξητικής τάσης της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας

Η αυξητική τάση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας πάνω από το προβλεπόμενο όριο των 515,50 μ. και των προβλημάτων, που δημιουργούνται λόγω της ανόδου στις παραχωρημένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των ακτημόνων της περιοχής, επιφορτίζει την
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας με την ευθύνη αντιμετώπισης του φαινομένου, κατά τρόπο ώστε, αφενός να προστατευτούν οι εκτάσεις, που με νόμιμους τίτλους έχουν παραχωρηθεί στους ακτήμονες, αφετέρου να διατηρηθεί η στάθμη της λίμνης στο προσδιορισμένο υψόμετρο για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και για λόγους προστασίας των υπαρχουσών υποδομών.
Γενικότερα, ο σχεδιασμός της Π.Ε Φλώρινας  στο θέμα της Βεγορίτιδας περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης διερεύνησης πλεονάσματος ύδατος της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας, μέσα από την οποία θα προκύψει η δυνατότητα για την άρδευση ολόκληρου του κάμπου του Αμυνταίου με ορθολογική διαχείριση του νερού (στάγδην άρδευση με την ανάπτυξη δυναμικότερων καλλιεργειών), καθώς και την ύδρευση της ομώνυμης πόλης. Η σχεδιαζόμενη μελέτη θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης ύδατος που θα περιλαμβάνει τον Σολού, την λίμνη των Πετρών και την λίμνη της Βεγορίτιδας (σχέδιο διαχείρισης για την λίμνη της Ζάζαρης και της Χειμαδίτιδας έχει εκπονηθεί και θα επικαιροποιηθεί). Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης και μέσα από αυτό θα προκύψει η αναγκαιότητα ή όχι της αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων του Υ.Δ. 09 στο οποίο η Βεγορίτιδα είναι «κοκκινισμένη» εξαιτίας της χαμηλής στάθμης, που είχε την εποχή, που εκπονήθηκε το σχέδιο, δεδομένο, το οποίο δεν ισχύει σήμερα.
Το δεύτερο σκέλος της σχεδιαζόμενης μελέτης, αφορά την περιγραφή των τεχνικών έργων διαχείρισης των υδάτων της λίμνης, όπως π.χ. η επαναλειτουργία της σήραγγας, έργα προστασίας της λίμνης από φερτά υλικά καθώς και κανόνες χρήσης και διάθεσης των νερών από την ΔΕΗ. Η Βεγορίτιδα δέχεται σήμερα πολύ μεγάλο όγκο υδάτων από «Σαριγιόλ» Πτολεμαΐδα.
Ο κάμπος του Αμυνταίου αρδεύεται ως επί των πλείστων με καταιονισμό (σπάταλη σχετικά μέθοδος) από έναν μεγάλο αριθμό άναρχων γεωτρήσεων με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται  αυτό, όπως κακή ποιότητα νερού και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με οικονομική επιβάρυνση των αγροτών.      

Σχετικά με το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης της λίμνης και την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και παραπάνω, η Π.Ε Φλώρινας έχοντας υπόψη της:
1) Την Υδρογεωλογική Μελέτη της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας, η οποία συντάχθηκε από τα συμπράττοντα γραφεία γεωλογικών μελετών των Β. Παρασχούδη – Θ. Γεωργακόπουλου – Ξ. Σταυρόπουλου το Νοέμβριο 2001, εποχή που η στάθμη της λίμνης συνεχώς έπεφτε, συνεπώς η μελέτη συντάχθηκε με γνώμονα την προστασία της και τις αναγκαίες ενέργειες για την άνοδο της στάθμης της, μέσα στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ως ανώτατη στάθμη της λίμνης το υψόμετρο 515,50 στο οποίο μπορεί να γίνει ελεγχόμενη διαχείριση των υδάτων.
2) Το ΦΕΚ 1364 /2008 (τεύχος Β) όπου γίνεται καθορισμός του ορίου (υψόμετρο 515,50) κάτω από το οποίο δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα πέριξ της λίμνης της Βεγορίτιδας.
3) Την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά την λίμνη των Πετρών και της Βεγορίτιδας και έχει περάσει το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης έχει παραληφθεί από τον Δήμο Αμυνταίου και επίκειται η παραλαβή της από τον Δήμο Έδεσσας.
Επίσης Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις λίμνες της Ζάζαρης και της Χειμαδίτιδας έχει εκπονηθεί το 1996 και επομένως σήμερα δεν βρίσκεται σε ισχύ, για τον λόγο αυτό η Π.Ε. Φλώρινας σχεδιάζει να εκπονήσει νέα Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του συμπλέγματος λιμνών της περιοχής Αμυνταίου η οποία θα συμπεριλαμβάνει την Ε.Π.Μ. Πετρών – Βεγορίτιδας με απώτερο σκοπό την σύσταση Φορέα Διαχείρισης ευθύνη του οποίου θα είναι η τήρηση των όρων της Ε.Π.Μ. του συμπλέγματος.   
4) Την ύπαρξη της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Αγίου Παντελεήμονα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε υψόμετρο 519,00 και το αντλιοστάσιο σε υψόμετρο 517,50.    
5) Τον «Έλεγχος Χημικής Ποιότητας επιφανειακών και υπόγειων αρδευτικών νερών σε κλίμακα λεκανών απορροής ποταμών Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας». Η μελέτη εκπονήθηκε, με μέριμνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρωθεί, με μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κύκλο 2 ετών. Μέσα στην παραπάνω μελέτη συμπεριλήφθηκε και το σύμπλεγμα των λιμνών Αμυνταίου. Με βάση τα παραπάνω η Π.Ε Φλώρινας, πήρε την πρωτοβουλία, στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα από την Υδρογεωλογική Μελέτη και την ισχύουσα νομοθεσία να φέρει σε επαφή όλους τους αρμόδιους φορείς για να εξεταστούν οι τρόποι αντιμετώπισης της ανόδου της στάθμης της λίμνης πριν αυτή κατακλείσει τις εγκαταστάσεις της ΕΕΛ έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη καταστροφή της υφιστάμενης εγκατάστασης με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η δοκιμαστική λειτουργία της σήραγγας, στην παρούσα φάση, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργικότητά της γιατί ο κίνδυνος κατάκλισης της ΕΕΛ είναι πλέον ορατός μια και η στάθμη της λίμνης συνεχώς ανεβαίνει επομένως θα πρέπει άμεσα να γνωρίζουμε την λειτουργικότητα της σήραγγας ως ένα έκτακτο μέτρο προστασίες της ΕΕΛ. Επιπλέον η λειτουργικότητα ή μη της σήραγγας θα χρησιμοποιηθεί ως δεδομένο στην εκπόνηση του σχεδίου διαχείρισης.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανόδου της στάθμης στη λίμνη, η οποία γινόταν με γρήγορους ρυθμούς  (ανύψωση στάθμης 3 εκ. ανά εικοσιτετράωρο), προκλήθηκαν συσκέψεις όλων των αρμόδιων φορέων τόσο στην Π.Ε Πέλλας όσο και στην Π.Ε Φλώρινας με τελευταία την διαπεριφερειακή σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Απόρροια αυτών των συσκέψεων ήταν η αποτύπωση της αρμοδιότητας των Διευθύνσεων πολιτικής προστασίας των Π.Ε Φλώρινας και Πέλλας ( υπ’ αρ. 30180/6-05-2015 έγγραφο της Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης).
Η ίδια αρμοδιότητα προσδιορίζεται σαφώς και στο άρθρο 186 Κεφάλαιο Γ’ (Φυσικών Πόρων) περ. vi του Ν.3852/2010, όπου προβλέπεται ότι οι Περιφέρειες λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών. Επίσης, ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, προσδιορίζονται με ακρίβεια στο υπ’ αρ. Πρωτ. 5246/16-09-2013 ( ΑΔΑ ΒΛ90Ι-ΓΓΟ) έγγραφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Με βάση τα ανωτέρω οι Π.Ε Φλώρινας και Πέλλας είναι κατά τόπον  και καθ’ ύλην αρμόδιες για την λήψη των μέτρων, στα οποία προέβησαν από κοινού.-

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Γενική Συνέλευση του ΕΡΜΗ Αμυνταίου…

Γενική Συνέλευση του ΕΡΜΗ Αμυνταίου…



  Την Κυριακή στις 20:00μ.μ. στις 24-05-2015 στο πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με σκοπό:
1.Την πορεία του συλλόγου.
2. Τις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.
Καλούνται όσοι φίλοι του συλλόγου που θέλουν να βοηθήσουν να παρευρεθούν!
 

15η χορωδιακή συνάντηση στο Αμύνταιο

15η χορωδιακή συνάντηση στο Αμύνταιο

Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και το Διοικητικό Συμβούλιο σας  προσκαλούν στην 15η Χορωδιακή Συνάντηση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου  2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι:
1.      Παιδική χορωδία Ε.Σ.»ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου
2.      Χορωδία Ε.Σ.»ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου
3.      Χορωδία «Τροβαδούρος» Πτολεμαϊδας
4.      Χορωδία Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Καστοριάς
5.      Χορωδία Συλλόγου «Στο μπαλκόνι των Αστεριών» Κουφαλίων
6.      Χορωδία Α΄ ΚΑΠΗ Γιαννιτσών
7.      Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης.-

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας κ. Σηφάκη από την ΠΕ Φλώρινας

Απάντηση στην ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας κ. Σηφάκη

  Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης σχετικά με τη διαχείριση των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας, μετά τη διαπεριφερειακή σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών
παραγόντων των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων των δήμων που εφάπτονται της λίμνης.
  Κοινός στόχος όλων όσων προσήλθαν στη σύσκεψη ήταν η ανάγκη προστασίας της λίμνης και η σωστή διαχείριση των υδάτων αυτής. Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης προέκυψε το ελεγχόμενο άνοιγμα της σήραγγας του «Άγρα» με τη συνδρομή και των αρμοδίων υπηρεσιών της ΔΕΗ.
 Καμία απόφαση δεν λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια με σκοπό την εξυπηρέτηση ψηφοφόρων, ούτε και κατ΄ απαίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας ή του Δημάρχου Αμυνταίου.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, ως νόμιμοι εκπρόσωποι των κατοίκων των οικισμών που γειτνιάζουν με τη λίμνη, ενήργησαν μέσα στα πλαίσια που τους επιβάλουν οι νόμοι και το καθήκον τους. Δεν εξυπηρετούμε ατομικά συμφέροντα παρά μόνο το κοινό καλό.
  Οι αναφορές του κ. Σηφάκη σε προστασία κάποιων που έχουν εισβάλει στη λίμνη, για πρακτικές παρελθόντος, περί θυσίας των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων οφελών της τοπικής κοινωνίας είναι έωλες, ψευδείς και αβάσιμες και εκφράζονται «χάριν εντυπώσεων» προς εξυπηρέτηση δικών του επιδιώξεων.
  Εμείς είμαστε γνωστοί στους κατοίκους της Π.Ε. Φλώρινας και γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που ενεργούμε και τον σκοπό που επιδιώκουμε.
  Επί της ουσίας και για ενημέρωση του κ. Σηφάκη αναφέρουμε και τα παρακάτω.
  Δεν εισβάλει κανένας κάτοικος στα εδάφη της λίμνης. Πάντα οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης παραχωρούνται στους καλλιεργητές των όμορων κοινοτήτων προς εκμετάλλευση για χρονική διάρκεια ενός έτους με απόφαση είτε του Δήμου είτε της Π.Ε. Φλώρινας και πάντα με αντίτιμο. Άρα δεν έχουμε αυθαίρετη εισβολή. Ειδικότερα για την Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα, στον τίτλο παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Τ.Κ. το έτος 1997 δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για ετήσιες καλλιέργειες και συνεπώς οποιαδήποτε δενδροφύτευση είναι νόμιμη.
  Η λίμνη Βεγορίτιδα, από τη στιγμή που σταμάτησε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τη ληστρική εκμετάλλευση των υδάτων της, «…θα αρχίσει να βρίσκει τον Εαυτό της…», σύμφωνα με τους μελετητές της ‘Υδρογεωλογικής μελέτης της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας’ από το 2001. Δεν είναι διόλου τυχαία η επιλογή  των 515,5μ. ως όριο της λίμνης καθώς αυτό δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης της λίμνης. Το σύνολο της κοινωνίας έχει παραδεχτεί αυτό το όριο, δεν θέλει να υποβαθμιστεί η στάθμη της λίμνης και δε δέχεται καμία παρέμβαση κάτω απ’ αυτό το όριο.
  Ήδη στα πλαίσια του Δημοκρατικού προγραμματισμού υπήρχαν και υπάρχουν προτάσεις για μελέτες και έργα διαχείρισης του νερού της λίμνης Βεγορίτιδας. Η μελέτη «Διερεύνηση αξιοποίησης πλεονάσματος ύδατος υδρολογικής λεκάνης Λίμνης Βεγορίτιδας» είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από 23 Ιουλίου του 2014, ακολουθώντας τις υπηρεσιακές προτροπές και τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί προς τους μελετητές του ‘Σχεδίου διαχείρισης υδάτων του Υ.Δ.09’.
  Η «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη των λιμνών Πετρών - Βεγορίτιδας», που συντάχθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης αυτής τον Δεκέμβριο του 2014, την παρουσίαση αυτής στα Δημοτικά Συμβούλια Αμυνταίου και Έδεσσας και με τη μέγιστη προσφορά των περιβαλλοντικών συλλόγων που προασπίζονται την προστασία της λίμνης, ορίζει σαν όριο διαχείρισης τα 515.5μ. Η απουσία ορισμένων  από το στάδιο διαβούλευσης της μελέτης αλλά και από προηγούμενες χρόνιες   ενέργειες προστασίας της λίμνης δεν μπορεί να αναπληρωθεί με μία θορυβώδη παρουσία αυτών με τη συμμετοχή ελάχιστων ανθρώπων. Μοναδικός τους σκοπός είναι η προσωπική προβολή τους και όχι το κοινό συμφέρον.
  Έργα ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας της ανθρώπινης υγείας, όπως η ύδρευση του Δήμου Αμυνταίου και η αντικατάσταση των υδροβόρων συστημάτων άρδευσης που χρησιμοποιούνται σήμερα μέσω ελεγχόμενης άρδευσης, είναι έργα ουσιαστικής προστασίας της λίμνης και υπάγονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.
  Στη λίμνη κατασκευάζονται έργα (όπως πλωτή προβλήτα κλπ.) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Τ.Κ. του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και για την οικοτουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί με την προϋπάρχουσα κατάσταση. Η άνοδος της στάθμης ήδη εμποδίζει τη λειτουργία και αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων, με σημαντική οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων αλλά και του Δημοσίου που δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό για τη μελέτη και κατασκευή των έργων εντός της λίμνης και του αιγιαλού.

  Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εμείς έχουμε σταθεί πολλές φορές στο ύψος των περιστάσεων, έχουμε δώσει αγώνες επί πολλά χρόνια για το συμφέρον των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας και πάντα με την αμέριστη στήριξη αυτών και όλων των φορέων. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι καλοδεχούμενη. Οποιαδήποτε άλλη θα θεωρήσουμε ότι αποβλέπει σε προσωπικές ή μικροκομματικές φιλοδοξίες αυτού που την ασκεί.-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κύρια σημεία Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου 12 Μαΐου 2015

Δείτε εδώ την πρώτη τοποθέτηση του κου Ιωσηφίδη που επιχειρεί να οικοιοποιηθεί των αγώνων που έγιναν για το τραίνο και το στρατόπεδο



Δείτε εδώ την πρώτη απάντηση του αντιδημάρχου Αμυνταίου κου Θεοδωρίδη Αβρραάμ που καταλογίζει δικομανία και απολίτικο λόγο στον κο Ιωσηφίδη Ιωακείμ



Δείτε εδώ την αντίδραση του κου Ιωσηφίδη που εκτός  εαυτού επιτίθεται στον αντιδήμαρχο κο Α.Θεοδωρίδη


 και την αποστομωτική ανταπάντηση με ήρεμο πολιτικό λόγο του αντιδημάρχου.



Αποστομωτικές οι απαντήσεις του δημάρχου Αμυνταίου προς την αντιπολίτευση

Σε αποχώρηση αναγκάστηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αμυνταίου κος Ι.Ιωσηφίδης,αισθανόμενος αμήχανα,μετά τις αποστομωτικές απαντήσεις που του επιφύλαξε ο δήμαρχος Κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος,προσάπτοντάς του επιπλέον  το προσωνύμιο: "Ο Αλήθειας"
Δείτε  εδώ τις απαντήσεις




Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τ.Κ.ΠΕΛΑΡΓΟΥ



Δήμος Αμυνταίου
                                                                                     Γρ.Δημάρχου






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            ΘΕΜΑ:   Λαϊκή Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Πελαργού

Συνεχίζοντας τον κύκλο των συνεργασιών με τις τοπικές κοινότητες, που ξεκίνησε την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή  υλοποίησε στην τοπική κοινότητα Πελαργού λαϊκή συνέλευση, την 30 Απρ 2015, την πρώτη που έγινε τα τελευταία μεταπολεμικά χρόνια, όπως τόνισαν τόσο ο πρόεδρος όσο και κάτοικοι της κοινότητας.
Στη συνέλευση που διοργανώθηκε από κοινού με το τοπικό συμβούλιο του Πελαργού, συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Μωϋσιάδης Κων/νος, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κος Χαριτίδης Ευθύμιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου κύριοι: Αβραμίδης Γιάννης, Ακριτίδης Βαγγέλης, Δελληγιανίδης Στάθης, Θεοδώρου Απόστολος, o κος Ιωακείμ Ιωσηφίδης με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ο κος Μίμης Πεσκέλογλου εκ μέρους της περιφέρειας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κος Ιάκωβος Σαββίδης.
 Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κος Ιάκωβος Σαββίδης και κάτοικοι της κοινότητας, εκθέτοντας τα προβλήματά τους.
            Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Πελαργού ότι ο δήμος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, επιλύοντας ,στα πλαίσια του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν, ενώ δεσμεύτηκε για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
            Η συνέλευση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους καθώς ανέδειξε το ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής, ακόμα και για τις πολύ μικρές κοινότητες του δήμου, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επαναληφθεί στο μέλλον.
                                                                                    Αμύνταιο 07 Μαΐου 2015  

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ.ΤΕΛΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ





Δήμος Αμυνταίου
                                                                                               Γρ.Δημάρχου

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνεργασία Δήμου Αμυνταίου με Γεν. Επ. Στρατού

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος με τον Αντιδήμαρχο κο Θεοδωρίδη Αβραάμ  επισκέφθηκαν, την 28 Απρ. 2015, το Γεν. Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να ενημερωθούν από τον ίδιο τον αρχηγό Αντιστράτηγο κύριο Τελλίδη Βασίλειο για τις προθέσεις του για το μέλλον του Στρατοπέδου «Παπαπέτρου».
Στη συνάντηση επικράτησε γόνιμος διάλογος, αναπτύχθηκαν οι θέσεις του δήμου Αμυνταίου, τις οποίες με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε ο Κος  Α/ΓΕΣ.
Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προκειμένου να εισακουστούν οι απόψεις του δήμου.
                                                                                               
Αμύνταιο 06 Μαϊ 2015