a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ



                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που συμμετέχετε στην ανακύκλωση του Δήμου μας, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση χρημάτων καθώς η αποκομιδή και η διάθεση των μικτών απορριμμάτων (σκουπιδιών) στη ΔΙΑΔΥΜΑ στοιχίζει στον Δήμο μας ένα σεβαστό ποσό. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι συνολικά ο Δήμος Αμυνταίου παράγει περίπου 6.000 τόνους σκουπιδιών ανά έτος και το συνολικό κόστος μόνο της μεταφόρτωσης στον σταθμό της ΔΙΑΔΥΜΑ χωρίς το κόστος αποκομιδής (προσωπικό, οχήματα κ.λ.π.) ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ ετησίως. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, όπως αντιλαμβάνεστε, το βάρος του ανακυκλώσιμου υλικού αφαιρείται από το προαναφερόμενο ποσό και έτσι εξοικονομούμε χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν σε άλλους τομείς βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Αμυνταίου.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό της ανακύκλωσης που έχει επιτευχθεί είναι εξαιρετικά χαμηλό, για λόγους που δεν θα αναλύσω εδώ αλλά πολλοί από εσάς ήδη τους αντιλαμβάνεστε. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί πολλά πράγματα σε αυτή την χώρα όπως και στην μικρή μας κοινωνία να μην λειτουργούν όπως θα θέλαμε ή όπως γίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υστερούμε σε κάτι και ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μία νέα αρχή.
Έτσι, μετά από πολλές προσπάθειες και μελέτη έχω καταλήξει ότι η ανακύκλωση με κάδους δεν αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι κάδοι δεν χρησιμοποιούνται σωστά (χρησιμοποιούνται για μικτά απορρίμματα, κοινώς σκουπίδια) και καταστρέφονται, ώστε ο αριθμός τους μειώνεται συνεχώς χωρίς να υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης τους.
Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν να κάνουμε την ανακύκλωση; Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Κύπρος, είναι η ανακύκλωση με πλαστικές σακούλες συγκεκριμένου χρώματος για κάθε υλικό και σταθερό πρόγραμμα περισυλλογής τους από τον Δήμο. Παραδείγματος χάρη, οι πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης του Δήμου θα πρέπει να τοποθετούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την μονοκατοικία τους ή και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων - για την περίπτωση των πολυκατοικιών αλλά και για όσους ιδιοκτήτες μονοκατοικιών δεν επιθυμούν να τις τοποθετούν κοντά στην οικία τους - κάθε Τρίτη μπλε σακούλες με χαρτί. Αντίστοιχα, κάθε Τετάρτη θα γίνεται περισυλλογή του ανακυκλώσιμου πλαστικού μέσα σε πράσινες σακούλες απορριμμάτων.
Θέλω να πιστεύω ότι η συμμετοχή όλων, όσων έχουν ευαισθησία για το περιβάλλον, όσοι νοιάζονται για το μέλλον του τόπου που ζούμε και ιδιαίτερα όσοι δεν θέλουν να στερήσουν το δικαίωμα των παιδιών τους να μεγαλώσουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία, είναι δεδομένη.
Για να πραγματοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ορισμένα στοιχεία για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή όπως:
1.    Ονοματεπώνυμο
2.    Τηλέφωνο επικοινωνίας (για αποστολή ενημερωτικών sms) ή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Κατά προτίμηση και τα δύο.
3.    Διεύθυνση κατοικίας (οικισμός, οδός κ.λ.π. για τον προσδιορισμό της θέσης αποκομιδής)
Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να τα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο email που έχουμε δημιουργήσει για αυτό τον σκοπό:
ή με τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο μου στους παρακάτω αριθμούς:
τηλ. 2386350142, 2386350139
κιν. 693 740 7195
Η εφαρμογή και η επιτυχία του προγράμματος εξαρτώνται από την συμμετοχή όλων σας. Ο αριθμός συμμετεχόντων που θα καταγραφούν στο επόμενο διάστημα των 3 μηνών, θα είναι καταλυτικός για την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος, καθώς για τη βιωσιμότητά του απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά οικισμό. Για την εξέλιξη της θα ενημερώνεστε (όσοι δηλώσουν συμμετοχή) σε εβδομαδιαία βάση. Τέλος, για την επίτευξη, κατά το δυνατό, μεγαλύτερης συμμετοχής είναι αναγκαίο και σας παρακαλώ να κοινοποιηθεί το παρόν πρόγραμμα και από πλευράς σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ Π. ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου.