a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΣΙΡΙΒΑΡΒΑΡΑ






Ποιός ο λόγος;









Ένα έθιμο πολλών δεκάδων ετών, τα «ΤΣΙΡΙΒΑΡΒΑΡΑ», με το άναμμα της κεντρικής φωτιάς που γίνεται από τον Δήμο, το μεταφέρατε Άρχοντα Μάκη, από το σημείο που άναβε για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς κανένα λόγο. Και απορούμε, αφού εσείς λείπετε χρόνια από την περιοχή και δεν γνωρίζετε πολλά από τα έθιμα, οι σύμβουλοί σας της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου και ιδιαίτερα οι Αμυντιώτες, πώς δέχτηκαν έτσι απλά την μεταφορά της φωτιάς; Και αναρωτιόμαστε-φοβόμαστε, μήπως υπάρξει και συνέχεια με άλλα έθιμα του τόπου μας…

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή μη αντέχοντας την κριτική χάνει την ψυχραιμία της.
    Είναι προφανές πως κάποιες από τις απόψεις - απαντήσεις των, στην κριτική που τους γίνεται, είναι φασίζουσα, διότι καταδικάζεται η κριτική.
    Το ερώτημα είναι αν αντικατοπτρίζει το σύνολο ή το άρρωστο μέρος, διότι περί αυτού πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πολύ άρρωστο,πολύ σάπιο μέρος στην συμπολίτευση φίλε μου.Από την μιά αυτό το καλό παιδί,κ.Λιάσης,ο οποίος έφτασε σε σημείο να είναι η ουρά του κ.δημάρχου,του αφέντη του,κάνει τα πάντα γαργάρα,σαν να μην είναι από το Αμύνταιο,σαν να μην έκανε δήμαρχος,συνεχώς τον προσβάλει το αφεντικό του και αυτός την ουρά στα σκέλια!Όσο για την κριτική,όταν γίνετε πάντα υπάρχουν ντοκουμέντα και τότε ο κ.δήμαρχος μη ξέροντας τίποτε άλλο και ο Κ.Λιάσης μη μπορόντας να τον καλύψει,λένε ασύστολα ψέματα για να τραβήξουν αλλού την προσοχή του κόσμου.Την πάθανε όμως,τους κατάλαβες ό κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα φετινά "τσίρι τσίρι βάρβαρα" δεν είχε κόσμο, γιατί όπως και με όλες τις άλλες δράσεις καπελώθηκε και αυτή.
    Ο κόσμος κατά την προσωπική μου άποψη κάτι τέτοιες μέρες βγαίνει έξω , για να ξεσκάσει, ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, όχι για να βλέπει το σοφέρ, τον πρίγκιπα και και κάποιους γνώριμους άλλους να καμαρώνουν, σαν τα γύφτικα σκεπάρνια.
    Άσπρισαν τα μαλλιά ορισμένων από εσάς, ακόμα δεν έχετε πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις τελευταίες μέρες θα έχομε παρακολουθήσει όλοι φαντάζομαι το νυν δήμαρχο του Αμυνταίου να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται.
    ΔΕΗ: βλέπε κατάληψη ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα(πέρσι), θέλεις μπλόκα -Μέσα είναι. Τώρα και με το ΙΚΑ.
    Αυτή δεν είναι πολιτική, κύριε δήμαρχε, αυτή είναι ευκαιριακή πολιτική. Και την ευκαιριακή πολιτική του χτες την πληρώνουμε ακριβά σήμερα.
    Έπρεπε να πειστεί η πολιτεία να μην πάρει τη ΔΟΥ Αμυνταίου από εδώ, όπως και σήμερα το ΙΚΑ, για να μη σβήσει η υπόλοιπη επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας χάριν της συγχωνεύσεως των υπηρεσιών, που δημιουργεί ανισομέρεια στην κατανομή των υπηρεσιών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας δημιουργώντας έτσι μικρές Αθήνες.
    Αυτά έπρεπε να κάνεις, κύριε δήμαρχε, και όχι να προτρέπεις να κλείνουν οι πόρτες.
    Η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Φλώρινας να έρθουν εδώ και όχι από εδώ να πάνε εκεί. Και αυτό προς αντιστάθμιση των πληθωρικών υπηρεσιών της Περιφερειακή ενότητας Φλώρινας (πρώην νομαρχία) που εδρεύουν στην ομώνυμη πόλη.
    Όποιος πιστεύει πως με το να κλείνουν οι πόρτες θα βγει κάτι είναι αφελής.
    Πού ήσαστε ας μου επιτραπεί, επαναστάτη κύριε δήμαρχε, όταν επεξεργάζονταν όλα αυτά -από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών- εις βάρος των τοπικών κοινωνιών για χάριν των συγχωνεύσεων των υπηρεσιών;
    Τώρα είναι αργά για δάκρυα.
    Ήμαστε μικροί ' μεγαλώσαμε και άσπρισαν τα μαλλιά και τα γένια μας, βλέποντας τέτοιου είδους κινητοποιήσεις: φασαρία, κακό ' σαματάς και στο τέλος τίποτε. Μόνο σκόνη!

    Δ. Μιχαήλ, Αμύνταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσίρι-τσίρι Βάρβαρα.Ένα έθιμο με πολύ μεγάλη ιστορία.Ένα έθιμο που υπάρχει πάνω από εκατό (100) χρόνια,στο Αμύνται και στο ίδιο σημείο,την παλιά αλάνα.Τώρα μας ήρθε ο Αμαρουσιώτης διωγμένος από εκεί,σταλμένος για άλλες δουλειές,σταλμένος από κάποιους για να αρπάξουν ΔΕΗ,ορυχεία,γενικότερα ενέργεια,να μας αλάξει συνήθειες και έθιμα!Πάτε άλλοτε,δήμαρχος,που πριν από τον σημερινό πέρασαν πολλοί,έκανε τέτοιες αλλαγές?Ας τις κάνει στο Αμαρούσιο,όχι εδώ.Φταίει όμως και ο κόσμος που πήγες στην αποτυχημένη αυτή εκδήλωση.Είναι ντροπή σου και σένα κ.Λιάση που παραδώθηκες αμαχητί στον ξένο,στον άσχετο,στον σημερινό σου αφέντη.Είναι ντροπή που δέχεσε τόσες προσβολές και κάνεις την πάπια,τις κάνεις γαργάρα.Όσο για σένα πρόεδρε της ΔΕΤΕΠΑ,δεν υπάρχει λόγος να πα τίποτε,μιά ζωή στην πρώην υπηρεσία σου ήσουν με μεγάλη γλώσσα,ε τώρα θα αλλάξεις?Λυπούμαστε που γίνεσται συνέννοχει σε αυτή την λεηλασία!Ντροπή σε όλους σας που δέχεστε αυτές οι παραδοσιακές εκδηλώσεις να γίνοντε κουλουβάχατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις χτες η ΔΟΥ Αμυνταίου, σήμερα το ΙΚΑ, αύριο τι;
    Μήπως, λέω μήπως, το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου;
    Το Κέντρο Υγείας; -Τι;
    Το Μηχανολογικό;
    Ειδικά το Κέντρο Υγείας, θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή!
    Καθημερινά απαξιώνεται το Αμύνταιο.
    Το Αμύνταιο είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και του σημερινού καλλικρατικού δήμου Αμυνταίου και πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μείνει, να σταθεί όρθιο!
    Άξιον απορίας πώς θα δύναται να εξυπηρετήσει του πολλούς δημότες του ένα εξασθενημένο Αμύνταιο.
    Υπάρχει σχέδιο; Πού οδεύουμε κύριοι της δημοτικής αρχής;

    Τα παραπάνω, ας μη χαρακτηριστούν από το δύσπιστο αναγνώστη υπερβολές αλλά είναι οι φόβοι για ένα όλο και πιο συννεφιασμένο, στενόχωρο αύριο που ξημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου.