a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Το κύκνειο Άσμα του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Προέδρου της ΔΕΤΕΠΑ κου Παπαχρήστου

Το κύκνειο Άσμα του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Προέδρου της ΔΕΤΕΠΑ κου Παπαχρήστου


Το κύκνειο Άσμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Προέδρου της ΔΕΤΕΠΑ φαίνεται να αποτελούν ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Φλώρινας με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών, βάσει των οποίων κρίνονται οι ενέργειές του ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν πλήρως την ορθότητα και νομιμότητα των πράξεων του νυν Δημάρχου.


  Για να πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή,
ο κος Παπαχρήστου λίγο πριν αποχωρήσει από τη ΔΕΤΕΠΑ, μετά τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, τον Ιούλιο του 2014, φρόντισε μαζί με τον πρώην Δήμαρχο και συνεργάτη του, κο Ιωσηφίδη, και απέστειλαν έγγραφη καταγγελία (πέραν όλων των υπολοίπων καταγγελιών τους), προς την Εισαγγελία, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρ. Διοίκ., το ΣΔΟΕ και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (!) κατά του Δημάρχου κου Θεοδωρίδη Κων/νου, ζητώντας τη δίωξή του για τις ενέργειές του σχετικά με την εργολαβία Οκλαλιώτη. Παρεμπιπτόντως, για το ίδιο θέμα, το 2010- προεκλογική περίοδος και τότε- βάσει δήθεν «ανώνυμης» καταγγελίας στην εισαγγελία, εξετάστηκε ξανά το ίδιο θέμα και κατέληξε στο αρχείο!
Ο κος Παπαχρήστου, αυτενεργώντας και λειτουργώντας παράτυπα, χωρίς καμία έγκριση από το ΔΣ, διενήργησε μόνος του Διοικητική Εξέταση, με αφορμή δήθεν μια παντελώς παράκαιρη και αβάσιμη αγωγή του Εργολάβου κατά της ΔΕΤΕΠΑ, με αποκλειστικό σκοπό τη βλάβη του νυν δημάρχου και τη δημιουργία εντυπώσεων κατά την προεκλογική περίοδο του 2014. Όλοι θυμούνται το μανιώδες παραλήρημα του στα δημοτικά συμβούλια το 2014 όπου προσπαθούσε εναγωνιωδώς να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προσάψει κατηγορίες. Μάλιστα το ΔΣ της ΔΕΤΕΠΑ είχε αποφασίσει από τον Μάρτιο του 2014 την αρχειοθέτηση της Διοικητικής Εξέτασης, από τη στιγμή που δεν είχε ακόμη εκδικαστεί η αγωγή, και ο εργολάβος όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε υπέβαλλε μήνυση για τυχών βλάβη του από τη ΔΕΤΕΠΑ.
Η αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Ιανουάριο του 2015, σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς του κου Παπαχρήστου, εντοπίζει τις παράτυπες ενέργειες του κου Παπαχρήστου, καταλήγει ότι δεν υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες με τον εργολάβο καθώς και δεν υφίσταται ουδεμία οικονομική ζημία σε αμφότερους. Τον Μάιο του 2015 εκδικάστηκε η αγωγή του εργολάβου, ή οποία απορρίφθηκε ολοσχερώς, χωρίς να ασκηθεί οποιαδήποτε νέα αγωγή!  Μετά την εκδίκαση της αγωγής, στην οποία ο εργολάβος ούτε καν παρέστη και διαφάνηκε κατά τη δικάσιμο ποια θα ήταν η έκβαση της, και συγκεκριμένα στις 23.06.2015, ο κος Παπαχρήστου έσπευσε να συντάξει νέα αναφορά – καταγγελία προς το Υπουργείο Εσωτερικών αυτή την φορά, με την οποία ζήτησε τη διάγνωση πειθαρχικών αδικημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της ΔΕΤΕΠΑ, λόγω του ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν συμφώνησε με τις ενέργειες και απόψεις του !! Σημειωτέων δε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποτελεί εποπτεύουσα Αρχή των ΟΤΑ !
Στις 25.04.2016 το Υπουργείο Εσωτερικών σε απάντηση της νέας καταγγελίας του κου Παπαχρήστου καταλήγει ότι:
«Αυτή η αυτενέργεια του κ. Παπαχρήστου σε όλες τις πράξεις του πέραν κάθε προβλεπόμενης διαδικασίας, δικαιοδοσίας, λογικής ακολουθίας και συνέπειας, με πεισματική άρνηση των υπερασπιστικών στοιχείων της υπόθεσης και συνεχή επιδίωξη της απόδοσης ευθύνης στον κ. Θεοδωρίδη, απευθυνόμενος προς πάσα διοικητική και δικαστική αρχή, δεν πείθει ότι στοχεύει στην κατοχύρωση των συμφερόντων της επιχείρησης από τυχόν επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.
Παρατηρείται δυστυχώς ότι εκλογικές αντιπαραθέσεις αιρετών πολύ συχνά ταλαιπωρούν τις δημόσιες υπηρεσίες σπαταλώντας πολύτιμο παραγωγικό χρόνο υπαλλήλων και στελεχών με ανούσιες και αβάσιμες κατηγορίες, καταχρώμενοι των εξουσιών και δικαιωμάτων που τους παρέχει ο Νόμος. Ευελπιστούμε ότι τέτοια φαινόμενα σταδιακά θα εξαλειφθούν και θα μπορεί η Διοίκηση να επικεντρωθεί στο έργο της, συμβάλλοντας στη νομιμότητα με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο και όχι να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόκλησης πολιτικών εντυπώσεων.
Παρά όλες τις παραπάνω παράτυπες ενέργειες και διοικητικές ατασθαλίες από πλευράς του κ. Παπαχρήστου, η Υπηρεσία μας εξέτασε την ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα έπρεπε τυχόν να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του κ. Θεοδωρίδη. Από τα στοιχεία του φακέλου της εξέτασης, του αρχείου της υπηρεσίας μας και των στοιχείων που συλλέξαμε, καταλήξαμε στο ότι δεν έχουν τελεστεί παραπτώματα που επιβάλλουν τον πειθαρχικό ή διαχειριστικό έλεγχο»
Στις 08.07.2016 εκδίδεται διάταξη της εισαγγελίας Φλώρινας με την οποία τέθηκε η καταγγελία του κου Παπαχρήστου στο αρχείο ως αβάσιμη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών και παράλληλα καταλήγει ότι θα επιληφθεί των πράξεων του κου Παπαχρήστου !! Κύριε Παπαχρήστου όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα!
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την ανωτέρω διάταξη, καθώς ουκ ολίγες φορές η σημερινή αντιπολίτευση προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με απώτερο σκοπό τη συκοφάντηση του νυν Δημάρχου.
Ο κος Παπαχρήστου, εμφανώς απογοητευμένος από τις ανωτέρω εξελίξεις, αντί να ζητήσει ένα στοιχειώδες συγγνώμη για τις παλινωδίες και τις μηχανορραφίες του, συνέχισε να εκτοξεύει κατηγορίες, ενώ όλα όσα ισχυρίζεται έχουν πλέον εξεταστεί από τις δικαστικές και διοικητικές αρχές!! Ο εκτροχιασμός του, η ασέβεια του προς τις Αρχές, και η υστεροβουλία του  δυστυχώς δεν έχουν όρια!

Κύριε Παπαχρήστου Καληνύχτα σας….




Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου.